tirsdag 25. november 2008

Lefsebaking

I går og i dag har jeg bakt lefser. Mange vil kjøpe. Kjevlet fikk vi i bryllupsgave for 32 år siden og spøa er heimlaget.


Steketakka har jeg fått av min svigermor. Har vært stekt mye lefser på den.



Og så er lefsene ferdig smurt, med margarin, sukker og kanel. Smaker godt med en kopp nykokt KRONEkaffe til. PS. Det er vel lov med litt reklame her :0) De unge her foretrekker forresten melk til lefsa.





16 kommentarer:

Brit. (lille meg) sa...

Ååå! Der skulle jeg gjerne ha vært! Skulle likt å smake de lefsene! Jeg kan ikke å bake lefser, de blir ALLTID for tykke, så jeg har forlengst sluttet med det.
I min manns barndomsheim var det takke, men den solgte jeg da vi hadde auksjon før vi flyttet fra gården.
Takk for hyggelige hilsener til meg.

eie sa...

Hei ukjente venn:
Så trivelig at du tittet innom bloggen min.Har blogget en stund med kjersti,en stund siden jeg hørte fra henne nå.Håper alt er bare bra med henne.Koselig og se på bloggen din også.Disse lefsene så jo gode ut,fikk lyst på en kopp kaffe og en lefse nå ja.Det hadde smakt godt.Jeg er ikke så bra på og bake lefser jeg heller,en nabo var akkurat innom med noen pakker til meg.De tenkte jeg at jeg må spare så jeg har til jul.Det var tykklefser.Det er tynnlefser du har baket.Er det ikke?
Jeg vil ønske deg en riktig god kveld,og velkommen tilbake til bloggen min.

Anonym sa...

Kjære Maly.

Æ slutte mæ tell "lille meg". Etter at mormor og mamma gikk bort, har vi måttet ty til ei dame i Grøtfjorden. Nå som vi er flyttet til Danmark er nok slutt på lefsen. Huff, æ fikk dein klumpen i halsen no.

Det er så trivelig at du har laget blogg. Regner med at døtrene dine har en finger, eller to med i det her. Forresten to herlige jenter du har. Har vært så heldig å få treffe dem begge da vi bodde i Tromsø.

Ha en trivelig kveld.

Klem fra ei Tromsø-jente i Danmark.

Hulda sa...

Nam nam, lefeser er godt, nå skal jeg smake på noen her i Oldra. :) Kanskje det blir et blogginnlegg fra meg også i kveld.

Norah sa...

Heia Hulda sin mamma
Jeg er Beas lillesøster og jeg bor også i Danmark.

Jeg har faktisk mormors takke med meg hit, men bakebrettet fikk vi dessverre ikke med oss da mormors hus ble tømt. Det er så synd for det laga Beste til henne. Jeg har så lyst å få laget et nytt et slik at vi får laga noen lefser her nede, og forhåpentligvis videreføre det "de gamle" lærte oss... Vi har oppskriften hvor vi hadde revet brunost i også...Jeg formelig kjenner lukten her jeg sitter...riktig gode minner.

Hygg dere med kaffen og læfsene - hilsen Cathrine

Turid sa...

Nam nam! Hjemmelagde lefser er så godt! Min mor sin kusine lager noen veldig gode, tror det er karve i de.
Klem ;)

♥ Carpe Diem ♥ sa...

Tusen takk for komentar.
Så koselig at du kommer innom.
Hjemmebakst er bare så godt og di lefsene dine så gode ut.
Den kassa du viste i forige innlegget var så smart.
Flink mann du har.
Ha en fin uke og kos deg.
Klem :))

Anonym sa...

Ja,lefser er godt,og det må helst være melk til.Toril.

Anne-Berit sa...

Hei,og velkommen til blogglandia,artig med nye bekjentskaper.Skulle ønske jeg kunne bake lefser,men de eneste lefsene jeg baker er tykklefser,eller hardangerlefser som noen kaller dem.De er gode de,men skulle gjerne kunnet lage f.eks.krinalefser.
Likte det uteskapet din mann har laget i innlegget under her,faktisk noe av det smarteste jeg har sett på veldig lenge,både vakkert og nyttig.Håper du koser deg med juleforberedelsene.Ha ei fin førjulstid:o)

Magdalena sa...

hei-hei...
Så flink du er!!
slike lefser er noe av det beste eg vet! kjøper på julemesse, håper få tak i i morgen...
ifjor betalte eg 95 kr. for 5 påsmurte lefser, det er mye arbeid som står bak.
har takke, men tror ikke er har mot tl å lage lefser selv.
lykke til, håper du får tid å smake på dem selv også...
klem, magny

Anne-Berit sa...

Hei igjen,ville bare si at du er hjertelig velkommen til å besøke min hverdagsblogg som heter Mitt glade(hunde)liv.Du finner den her: http://www.hundegal.blogspot.com
Det er også link til den på min fotoblogg.Velkommen!

Alvas Hobby og Garden Bird sa...

Det skulle smakt med lefse nå!
De så kjempegode ut. Jeg bruker te til lefsene, er ikke så glad i kaffe så det blir te der andre drikker kaffe.
Ønsker deg ei flott adventshelg!!!

Pernille sa...

Hallo Harstad:)

Mo i Rana calling;)
Ååååå, så synd de ikke kan sendes gjennom posten. De ser sååå deilige ut:) Lefser er bare nydelig:) Så flink du er. Har så lyst til å gå på lefsebakekurs. Men de er det ikke mange av her om kring.

Ha ei kjempekos adventshelg:)

Anitas hus sa...

Hei,
Så koselig å få hilsen fra Huldas mamma! Jeg synes absolutt at du har lov til å skryte litt av datteren din for hun er veldig kreativ og flink;)
Lefse er så utrolig godt og jeg er nok en av de som foretrekker melk ved siden av, mmmm...
Nydelig hund du har også. Vi har nettopp fått en Tibetansk Spaniel valp (11 uker) og han er bare så skjønn. Gleder meg til vi kan gå litt lenger turer i skogen for nå tar det en evighet bare å gå ned gata, hihi, han skal stoppe å snuse på alt. Ikke så rart, han har jo en hel verden å oppdage.
Ønsker deg en riktig god adventshelg.
Klem fra Anita

Berit T sa...

Lefsbaking hører julen til, og de jeg går i klubb ilag med baker sammen.
Så førstkommende tirdag kl halv ti starter vi, og hele dagen går med.
Så når kvelden kommer bløtes lefsene, smøres med smørkrem og fryses.
Men kunne slett ikke tenkt å bake på bestilling...

Dine såg veldig gode ut, så en kopp kaffe til så er det perfekt.

Ha en fin adventshelg.

Anonym sa...

Hei Margit.

Måtte bare innom å ønske deg og dine en riktig fin adventshelg.